Регистрация за студенти на СУ в Microsoft Teams
Регистрация за студенти на СУ в Microsoft Teams

Регистрация за студенти на СУ в Microsoft Teams

Microsoft Teams е приложение за съвместна работа, което помага на екипа ви да бъде организиран и да поддържа разговорите си на едно централизирано място. Софийски университет “Св. Климент Охридски” притежава лиценз на база сключен договор от МОН за ползване на софтуерните продукти на Майкрософт от висшите училища. Съгласно него, всички студенти получават безплатен достъп до разширената версия на лицензионните продукти на Microsoft – Office 365, Word, Excel, Outlook, Teams, OneDrive, Power Point и др., а преподавателите и служителите, освен разширената версия имат и допълнителни възможности и права.

За да се използва платформата за електронно обучение Teams, е необходима специална регистрация, която трябва да бъде направена като стриктно се следват описаните стъпки по-долу.

1. Отваряте следния линк: https://365.uni-sofia.bg/register

2. Горе в средата, от падащото меню “Лиценз за…” избирате “студент”, а ако преподавател прави регистрацията, съответно избира своята длъжност.

3. Влизате с потребителското име и паролата за СУСИ или с имейла си …@uni-sofia.bg – като моля, забележете, ако в имейла имате разширение phls, го премахвате.  За студентите, които за първи път получават служебния си имейл, е много важно преди регистрацията в Office 365, да са го активирали.

4. На мястото на служебен имейл, въвеждате ….@uni-sofia.bg Моля, имайте предвид, че паролата Ви трябва да съдържа главна буква, малка буква, число и да е минимум 8-10 символа.

5. Ако сте направили успешно регистрация, системата трябва да Ви генерира нов имейл, примерно: ivan@office365student.uni-sofia.bg Този имейл ви е изключително важен и трябва да го запомните, заедно с паролата.

6. Отворете следния линк https://www.office.com/?auth=2&home=1

7. Ползвате новия, току-що генериран имейл ….@office365student.uni-sofia.bg и паролата, която сте си избрали.

8. Изисква ви потвърждение чрез имейл, телефон или въпрос.

9. Най-лесно става чрез телефон или имейл. Избирате България от падащото меню и вевеждате телефонния си номер без нула.

10. Въвеждате кода, който системата Ви изпраща на телефона и потвърждавате.

11. Достатъчна е и само една верификация от трите. Ако желаете по-голяма сигурност, може да направите такава и чрез имейл и въпрос.

12. Зарежда Ви входът за Microsoft. Желателно е да останете вписан, за да не се налага всеки път да се логвате.

13. Изписвате в търсачката Teams и избирате.

14. Изтегля Ви се програмата Teams и я инсталирате.

15. Имате възможност да ползвате през браузъра или през приложението Teams, което може да си закачите в долната адресна лента.

16. След като инсталирането на Teams, системата автоматично ще Ви впише.

В случай, че сте студент, остава да предоставите имейла, който системата Ви е генерирала на преподавателите, за да могат те да Ви добавят в своите екипи.

Много е важно при всяко влизане в приложението Microsoft Teams да проверявате дали сте се вписали с университетския си акаунт. В случай, че сте имали акаунт от училище или друга институция, е възможно понякога да Ви се смянят акаунтите. Следете тази подробност и се вписвайте отново с университетския, за да виждате правилните екипи на съответните преподаватели.